En naturens Askeladd (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 354
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230018514
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale En naturens Askeladd
Vokst opp på Holte gård i Birkenes, Aust-Agder. Min barndoms opplevelser, intense og gledelige, naturen ble en lederstjerne for hele mitt liv.

Sanking av kongler i grantoppene i hele Sør-Norge, livet som innsats. Jaktelev på Skarhult Gods i Sverige. Songli forsøksgård i viltstell; viltregistreringer, fanging og merking av hjort! Hjortefot ble mitt navn på Orkanger!

Vassfaret, Mikkjel Fønhus rike, ble min arbeidsplass; 5 år i felt! Bjørn og skogsfugl, landskjent bjørneforsker, første bilde av bjørn i norsk natur. Min konklusjon - Bare en bjørn i Vassfaret - utskjelt av naturvernNorge, men bekreftet rett 20 år senere.

Svalbard, Ny-Ålesund, Kongsfjordområdet; forskning på svalbardryper. Verdens vakreste fugl! Statens skogskole Evenstad, Østerdalen. Lektor i utmarksfag, framtidens naturforvaltere, feltprosjekter i skog og fjell.

Tilbake til Holte 1986. Jobb i det offentlige, miljøverner i Lillesand og Vennesla, til jeg ble pensjonist 2009. Holte ble stedet der lauvskogen bugner på gård og grunn. Men mørklandets granskoger, i brattene omkring Holte, skal vike. Lyset skal slippe til, lauvskogene, friske og frodige, godt for mennesker og dyr.

Til toppen