En ungdomsvenninne (Innbundet)

noveller

Serie: Gyldendals moderne klassikere 

Forfatter:

Ragnhild Eikli (Oversetter) Hilde Rød-Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 358
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Friend of my youth
Oversatt av: Eikli, Ragnhild og Rød-Larsen, Hilde
Serie:
ISBN/EAN: 9788205470668
Kategori: Romaner
Omtale En ungdomsvenninne
Alice Munro er en av vår tids mest elskede forfattere. I 2013 ble hun tildelt Nobelprisen i litteratur. Nå foreligger En ungdomsvenninne i norsk oversettelse.

En kvinne hjemsøkes av drømmer om sin døde mor. Et utro par trår over grensen der den første spenningen tar slutt og smerten begynner. En enke besøker en skotsk landsby på jakt etter sin manns fortid.- og avdekker overrumplende sannheter om en helt fremmed. De ti historiene i En ungdomsvenninne er ikke bare forbløffende og frydefulle, de avkler også de usagte mysteriene i hjertet av alle menneskelige erfaringer.
Alice Munros noveller kretser rundt oppbrudd og endring i tilsynelatende hverdagslige kvinners liv. Det handler om kjærlighet, men ikke av det romantiske slaget, snarere om kjærlighet man prøver å få til å fungere eller kjærlighet man kommer over. Ut fra dette oppstår stor litteratur som verdsettes og leses over hele verden.
En ungdomsvenninne inngår i Gyldendals nye serie Moderne klassikere.
Alice Munro vokste opp i Wingham i Ontario. Hun har gitt ut tretten novellesamlinger og én roman. Alice Munro har mottatt en rekke utmerkelser og priser i løpet av sin lysende karriere. I 2013 ble hun tildelt Nobelprisen i litteratur.

Til toppen

Andre utgaver

En ungdomsvenninne
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Alice Munro:

Bøker i serien