En vakrere verden er mulig (Heftet)

Forfatter:

Janneke Flem Jansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 282
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
Originaltittel: The more beautiful world our hearts know is possible
Oversatt av: Jansen, Janneke Flem
ISBN/EAN: 9788292773680
Omtale En vakrere verden er mulig
Sosiale og økologiske kriser herjer. Hva kan enkeltmennesker gjøre for å skape en bedre verden? Denne tankevekkende boken er en antitese til kynismen, frustrasjonen og lammelsen mange av oss føler. Vår kulturs ledende myte, handler om at vi er atskilt. At vi kan forandre verden ved å kjempe imot det onde, som alltid er det eller de «andre». Men det virker ikke. Det skaper bare mer hat.

I dag blir det stadig vanskeligere å tro på den gamle fortellingen og dens verktøy. Isteden ser vi at mennesket er en del av helheten. Til syvende og sist rammer det oss selv når vi går løs på våre omgivelser, enten vi bruker våpen eller sprøytemidler.

Når vi husker at vi alle er forbundet, og handler deretter, kan vi skape reell forandring i verden. Det viser Eisenstein med forbløffende eksempler fra virkeligheten. Som da fredsaktivister omfavnet en grusom krigsherre i Liberia, isteden for å hate ham. Dermed kunne han identifisere seg med dem. Han begynte å jobbe for deres sak.

Individers modige og vennlige handlinger skaper en ny fortelling om hvordan verden fungerer. Eisenstein skildrer det nye verdensbildet på en intelligent og inspirerende måte.

Til toppen