Er det slik menneskene lever? (Innbundet)

Serie: Sidespor 

Forfatter:

Thomas Lundbo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 341
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Prendre les loups pour des chiens
Oversatt av: Lundbo, Thomas
Serie: Sidespor
ISBN/EAN: 9788203375767
Kategori: Romaner og Thriller
Omtale Er det slik menneskene lever?
«... Le Corre er så truverdig i personteikninga og så gjennomtenkt og konsis i språket at han ikkje gir oss nokon mogleg fluktveg. Fordi forteljaren er så overtydande, blir framstillinga til tider ubehageleg, enkelte gonger direkte fråstøytande. Ein blir ikkje glad av slike bøker. Men ein blir glad når nokon skriv slik. Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

En fransk noir, på høyde med de aller beste amerikanske i sjangeren.
Unge Franck slipper ut av fengslet etter å ha sonet fem år for ran. Utafor fengslet står brorens kjæreste og venter, en smellvakker, lett dopa venninne med tidvis veldig sterke seksuelle impulser.
Han blir tatt med hjem til hennes dysfunksjonelle familie. Faren er en sleiping som pynter på stjålne luksusbiler, mora en bitter og lite gjestmild kjederøyker.
Stemningen er til å ta og føle på, og det fuktige været og de uendelige furuskogene er med på å gi denne poetiske thrilleren en helt egen stemning.
Dramaet ligger nærmest og tynger som en våt klut over en fra første side i et miljø der æreskodeks er en saga blott. Noe er dømt til å gå galt, og Franck ser ikke ut til ha noen kontroll over det hele. Og hvor er det blitt av broren?

Til toppen

Andre utgaver

Bøker i serien