Næringsmiddeltoksikologi (Heftet)

Tilsetningsstoffer, miljøgifter og naturlige toksiner

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 358
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276346640
Kategori: Helse- og sosialfag
Fag: Helsefag
Nivå: Akademisk
Omtale: Næringsmiddeltoksikologi
Næringsmiddeltoksikologi omhandler helsemessige aspekter vedrørende fremmedstoffer i næringsmidler. Med fremmedstoffer menes både tilsetningsstoffer og forurensninger i matvarer. I boken blir det gjort rede for hvorfor man trenger tilsetningsstoffer, hvordan de reguleres, og, ikke minst, hvilke av dem som kan representere en helserisiko i for høye doser.

Forurensninger i maten er stadig gjenstand for store oppslag i mediene. I boken tar man for seg sentrale grupper av forurensninger, som rester av plantevernmidler, miljøgifter som dioksiner og PCB og giftige metaller. I tillegg omtales naturlige gifter i matplanter og algetoksiner i sjømat. Det blir forklart hvordan stoffene kan ha skadelige virkninger og helserisikoen ved de aktuelle mengder man finner av de enkelte forurensninger i matvarene.

Målet med boken er å gi leserne bedre grunnlag for å vurdere sammenhengen mellom fremmedstoffer i maten og helserisiko. Boken er skrevet for studenter og fagfolk innen næringsmiddelfag, for folk som arbeider med media, men også for forbrukergrupper som er opptatt av å tilegne seg bedre forståelse for det komplekse samspillet mellom kosthold, miljøforurensninger og helse.

Til toppen