Håndbok for bedriftshelsetjenesten (Heftet)

del 3

Serie: Håndbok for bedriftshelsetjenesten. Bd. 1-3. Bindene selges også enkeltvis 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 405
Forlag: Arbeidsmiljøforl.
Språk: Bokmål
Serie: Håndbok for bedriftshelsetjenesten. Bd. 1-3. Bindene selges også enkeltvis
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788273051028
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Håndbok for bedriftshelsetjenesten
Arbeidsmiljøfaktorer som påvirker hele mennesket

Håndbok for bedriftshelsetjenesten består av i alt tre bind. Dette er bind 3, som omhandler faktorer i arbeidslivet som har innvirkning på både kropp og sjel; dette gjelder både psykososiale og ergonomiske forhold. Boken gir bl.a. informasjon om forskjellige definisjoner av disse faktorene, informasjon om organisering av arbeid, utbrenthet, reiser i arbeidet, skiftarbeid, kriser, konflikter, stress, sykefravær, aktiv sykemelding, hjemme.kontor og rusmiddelproblematikk. Kartlegging av de forskjellige forhold og tiltak som kan være av verdi for å forebygge og følge opp slike saker, blir også beskrevet. Håndboken retter seg først og fremst mot bedriftshelsepersonell, men er også et hendig oppslagsverk og en viktig kilde til kunnskap for alle andre som arbeider med helse-, miljø- og sikkerhetsspørsmål (HMS).

Håndbok for bedriftshelsetjenesten består av i alt tre bind:

Bind 1 omhandler fysiske arbeidsmiljøfaktorer og arbeidsulykker. Tema er støy, vibrasjoner, stråling og felt, belysning, trykk, inneklima, infek.tiøse agens og allergier, i tillegg til en generell beskrivelse av bedriftshelsetjenesten.

Bind 2 omhandler kjemiske arbeidsmiljøfaktorer. I tillegg til å gi en systematisk oversikt og omtale av svært mange kjemiske stoffer, gir boken generell informasjon om kartlegging og tiltak i forbindelse med disse. Boken er praktisk vinklet, og måle.metodikk og helseundersøkelser gjennomgås.

Bind 3 omhandler faktorer i arbeidslivet som har innvirkning på både kropp og sjel; dette gjelder både psykososiale og ergonomiske forhold. Boken gir bl.a. informasjon om forskjellige definisjoner av disse faktorene, informasjon om organisering av arbeid, utbrenthet, reiser i arbeidet, skiftarbeid, kriser, konflikter, stress, sykefravær, aktiv sykemelding, hjemme.kontor og rusmiddelproblematikk. Kartlegging av de forskjellige forhold og tiltak som kan være av verdi for å forebygge og følge opp slike saker, blir også beskrevet.

Håndbok for bedriftshelsetjenesten retter seg først og fremst mot bedriftshelsepersonell, men er også et hendig oppslagsverk og en viktig kilde til kunnskap for alle andre som arbeider med helse-, miljø- og sikkerhetsspørsmål (HMS).

Til toppen

Bøker i serien