Bergljot Larsson og den moderne sykepleien (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 263
Forlag: Akribe
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279500827
Kategori: Sykepleie
Omtale Bergljot Larsson og den moderne sykepleien

Gjennom Bergljot Larsson og den moderne sykepleien tegner Sigrun Hvalvik et spennende bilde av den markante stifteren og lederen av Norsk Sykepleierforbund gjennom mer enn 23 år.

Engasjementet for sykepleien gikk som en rød tråd gjennom hennes liv og virke. Hennes syn på sykepleie rommet mange og tilsynelatende uforenlige verdier; de var formålsrasjonelle, men også omsorgsnære, forankret dels i tradisjonen og dels i den moderniseringsprosessen sykepleien var en del av.

Larsson sto overfor de samme utfordringene som kvinne og leder. Dette gjorde hennes faglige prosjekt sammensatt og spenningsfylt.

Selv om boka først og fremst handler om Bergljot Larsson og ikke om NSF som organisasjon, er det ofte vanskelig å trekke grensene mellom personen og organisasjonen. Det faglige prosjektet ble Bergljot Larssons liv, og NSF ble identifisert med henne og hennes faglige prosjekt. Boka gir derfor også en spennende oversikt over Norsk Sykepleierforbunds historie, særlig fra stiftelsen i 1912 og fram til 1935.

Til toppen