Kreftsykepleie (Innbundet)

Pasient, utfordring, handling

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 720
Forlag: Akribe
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279501442
Kategori: Sykepleie
Omtale Kreftsykepleie
Kreftsykepleie er organisert i tre deler, som hver for seg tar for seg spesielle fagområder innen kreftomsorgen.

Del 1 er viet ulike kunnskaper og ferdigheter som sykepleieren må mestre for å kunne ivareta pasienter med kreft og deres pårørende i de utfordringene de står overfor i møte med kreftsykdom og konvensjonell og moderne kreftbehandling.

Del 2 gir en innføring i generell onkologi, herunder epidemiologi, genetikk, klassifikasjon, diagnostikk, behandlingsprinsipper og behandlingsformer.

Del 3 gjennomgår spesiell onkologi for sentrale kreftdiagnoser. Behandlingen og de spesielle sykepleieutfordringene og sykepleiehandlingene som er knyttet til diagnosene, blir gjennomgått.

Alle bokas forfattere har spesialkompetanse på sine fagområder og solid forankring i praksis. De aller fleste har i tillegg omfattende undervisningserfaring. Boka benyttes som pensumlitteratur ved videreutdanninger i kreftsykepleie og videreutdanninger i palliasjon. Deler av boka er også aktuell som pensumslitteratur ved bachelorutdanningen i sykepleie.

Da boka første gang kom ut i 2000, var det som den første norske læreboka i kreftsykepleie. Fortsatt er boka et standardverk for sykepleiere som arbeider med kreftpasienter, enten det er i spesialisthelsetjenesten eller i primærhelsetjenesten.

Til toppen

Flere bøker av Anne Marie Reitan og Tore Kr. Schjølberg: