Doms- og kjennelsessamling i erstatningsrett (Innbundet)

Legg i ønskeliste

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 440
Forlag: Origami Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788299916097
Kategori: Jus
Omtale Doms- og kjennelsessamling i erstatningsrett
Doms- og kjennelsessamling i erstatningsrett er en samling av rettsavgjørelser som dekker de like hoveddelene i erstatningsretten. Avgjørelsene spenner tidsmessig fra Vannledningsdommen fra 1905 om det ulovfestede objektive ansvaret til nyere dommer som Akeulykkedommen fra 2014, som presiserer yrkesskadeforsikringslovens vern av skader skjedd under «teambuilding» på seminar i arbeidsgivers regi. Rettsavgjørelsene dekker hovedfeltene personskader, tingsskader og rene formuesskader og favner et bredt spekter av livsområder innenfor disse kategoriene.

Utvalget er foretatt ut fra hvilke rettsavgjørelser som er særlig sentrale innen erstatningsrettens mange delemner. I tilfeller hvor det er flere avgjørelser innen samme område, er utvalget gjort ut fra den eller de avgjørelsene som er særskilt rettsavklarende eller rettsutviklende. Det er også lagt vekt på at boken skal reflektere erstatningsrettens europeiske og internasjonale dimensjon. Dommer som bygger på EU- og EØS-rett og menneskerettigheter er derfor inkludert.

Doms- og kjennelsessammendrag er skrevet av Morten Kjelland. Sammendragene fremhever de sentrale sidene av avgjørelsene samt inneholder indeksjusterte omregninger av erstatningsbeløp og eventuelle alternative domskallenavn.

Til toppen