Juss i barnehagesektoren (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 178
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215021423
Kategori: Jus
Omtale Juss i barnehagesektoren
De siste tiårene har det skjedd store endringer i barnehagesektoren. Både antall barnehager og antall barnehageplasser har økt betraktelig. I tillegg har sektoren blitt rettsliggjort, blant annet ved at rett til barnehageplass er innført for de aller fleste barn.

Denne boken handler om det regelverket som gjelder for barnehagesektoren, både de kommunale og de private barnehagene. Det fokuseres både på de grunnleggende rettighetene barn og foresatte har, og den saksbehandlingen som er knyttet til daglig drift og opptak. Boken vil være av interesse for de som administrerer og leder barnehager i kommunene og i barnehageforetak, de ansatte i barnehagene og de foresatte. I tillegg vil den være interessant for de som er opptatt av forvaltningsrett generelt, og barnehagejuss spesielt.

Anne Oline Haugen er førstelektor på Avdeling for økonomi- og ledelsesfag ved Institutt for organisasjons- og ledelsesfag på Høgskolen i Hedmark. De siste 15 årene har hun hatt ansvar for en rekke kurs i barnehagejuss, og hun har skrevet flere artikler om emnet.

Til toppen