Personvern i informasjonssamfunnet (Heftet)

en innføring i vern av personopplysninger

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 361
Forlag: Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245020342
Kategori: Jus
Omtale: Personvern i informasjonssamfunnet
Boken er en ny og vesentlig oppdatert utgave av den meget anvendte utgaven fra 2011, og er etablert som den bredeste og mest omfattende fremstilling i Norge vedrørende vern av personopplysninger. Den egner seg også godt som oppslagsverk. Følgende hovedtemaer blir behandlet: - begrunnelsen for og tenkningen bak kravet om personvern - redegjørelse for internasjonal regulering av personvernet - inngående gjennomgang av personopplysningsloven - gjennomgang av sentrale bestemmelser vedrørende folkeregistrering, behandling av helseopplysninger og politiets behandling av personopplysninger - oversikt over en rekke andre lovbestemmelser som beskytter privatliv, f.eks. regler om taushetsplikt og forbud mot hacking, avlytting m.m. - oversikt over internasjonal regulering av personvern og omtale av EUs kommende regelverk på feltet Boken er skrevet for alle som i utdanning eller jobb trenger å sette seg inn i spørsmål om personvern, og forutsetter ingen forhåndskunnskaper. Vinklingen er juridisk, men med vekt på å få frem hovedlinjer og sammenhenger. Dr. juris Dag Wiese Schartum er professor ved Senter for rettsinformatikk og Avdeling for forvaltningsinformatikk ved Universitetet i Oslo. Schartum har vært medlem av flere lovutvalg vedrørende personvern, herunder utvalg som forberedte personopplysningsloven, helseforskningsloven og endringer i straffeprosessloven med hensyn til politimetoder. Schartums forfatterskap omfatter en rekke arbeider, bl.a. om personvern og informasjonssikkerhet, automatisering av rettslige beslutninger, regelverksforvaltning og rettsteknologi. Dr. juris Lee A. Bygrave er professor ved Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo, og er tilknyttet Senter for rettsinformatikk. Han har vært medlem av Personvernkommisjonen og rådgiver for Europakommisjonen i personvernspørsmål. Han er forfatter av to internasjonale standardverk, Data Protection Law: Approaching Its Rationale, Logic and Limits (2002), og Data Privacy Law: An International Perspectiv...

Til toppen

Flere bøker av Dag Wiese Schartum og Lee A. Bygrave: