ABC for ikke-økonomer (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 414
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215020372
Kategori: Økonomi og ledelse
Omtale ABC for ikke-økonomer
Skal du starte ditt eget firma, eller utdanner du deg til et yrke hvor det er naturlig å starte for deg selv? Kanskje du har blitt med i styret av en bedrift og ønsker å forstå firmaets økonomiske situasjon bedre? Eller har du fått større ansvar på arbeidsplassen og ønsker å oppgradere kunnskapene? Da er det nyttig å lese denne boken. Boken egner seg også godt for studier som ikke er rene økonomi-studier, men hvor økonomi inngår, for eksempel i ingeniørutdanninger og studier i entreprenørskap.

ABC for ikke-økonomer gir en kortfattet og oversiktlig innføring i moderne IT-basert regnskapsførsel. Boken gir videre forståelse for hva regnskapstallene forteller deg, hvordan kostnader beregnes og priser fastsettes, litt om markedsmekanismer og om budsjettering og finansiering.

Som vedlegg finner du en kort forklaring av økonomiske ord og uttrykk, innføring i bruk av sentrale Excel-funksjoner og repetisjon av litt praktisk regning.

ABC for ikke-økonomer er velegnet både for organisert kursvirksomhet og forelesninger, og for dem som ønsker å lese på egen hånd. Boken fungerer også som et nyttig oppslagsverk.

3. utgave av boken er generelt oppdatert. I tillegg er en del fordypningsstoff som tidligere kunne lastes ned fra nettet nå tatt med i boken.

Du finner en rekke oppgaver med løsninger i boken, og ytterligere oppgaver på nederst på denne nettsiden. Her er det også lagt ut nyttig tilleggsstoff, blant annet budsjettoppstilling i Excel som du selv kan laste ned og bruke.

Til toppen

Andre utgaver

ABC for ikke-økonomer
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Gunnar Engelsåstrø: