Å skape og studere endring (Heftet)

aksjonsforskning i barnehagen

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 113
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215019598
Kategori: Pedagogikk
Omtale Å skape og studere endring
Gjennom aksjonsforskning kan barnehageansatte delta aktivt i endringsarbeid, faglig utvikling og kompetanseheving.Økt fokus på kvalitet og innhold gjør det viktig å drive endrings- og fornyingsarbeid i barnehagene. Når personalet retter oppmerksomheten mot bestemte temaer og områder i barnehagens hverdagsliv, kan praksis utvikles og forbedres gjennom endring.

Boka er en introduksjon til området endringsarbeid i barnehagen. Siden forskning og utvikling kan sees som to sider av samme sak, og utviklingen skjer hos dem som er involvert i forskningen, mener forfatterne at denne typen forskning ikke bare kan utføres av utenforstående. Ledere kan sammen med personalet gjøre aksjonsforskning på egen hånd, i samarbeid med andre barnehager eller i samarbeid med forskere.

Boka er skrevet for førskolelærere som vil bruke aksjonsforskning som arbeidsform for å skape en tydeligere forbindelse mellom pedagogisk arbeid og barnehagen som læringsarena. Den er først og fremst rettet mot barnehageledere. Studenter i førskolelærerutdanningen vil også ha stor nytte av boka.

Forfatterne Marit Bøe ved Høgskolen i Telemark og Marianne Thoresen ved Høgskolen i Oslo og Akershus er begge utdannet førskolelærere og har lang og bred erfaring fra arbeid i barnehage.

Til toppen

Andre utgaver

Å skape og studere endring
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Marit Bøe og Marianne Thoresen: