Musikk med leik, leik med musikk (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 145
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Nynorsk / Bokmål
ISBN/EAN: 9788215014371
Kategori: Pedagogikk
Omtale Musikk med leik, leik med musikk
For første gang kjem det ei bok på norsk som tar for seg leiken som innhald og metode i instrumentalopplæringa. Det å spele eit instrument er så mykje meir enn å berre reprodusere andre sin musikk, og denne artikkelsamlinga vil vere eit bidrag til ein musikkdidaktikk der det kreative og leikande står i sentrum.
Boka inneheld ti artiklar av ulike fagfolk på området. Ho tek føre seg aspekt ved leik og instrumentalundervisning, som til dømes lærarrolla i leik, leikebasert aspirantopplæring, gehørtrening og kreativ klaverundervisning.

Artiklane gir innsikt i kva musikalsk leik kan vere og korleis ein kan nytte leik i undervisninga. Dei er skrivne av Bjarne Isaksen, Hilde Blix, Bengt Arve Haugseth, Wenche Hovstein Olsen, Lillian Jensen, Leiv Ramfjord, Michael Strobelt, Sigrid Sæterhaug, Jorunn Thortveit og Elin Angelo Aalberg.

Boka er først og fremst skriven for musikkstudentar og instrumentalpedagogar. Den er også nyttig lesing for andre som interesserar seg for instrumentalopplæring og leik som estetisk fenomen.

Til toppen