Tvillinger og forholdet mellom dem (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202226190
Kategori: Psykologi
Omtale Tvillinger og forholdet mellom dem

Har det å være tvilling noen konsekvenser for personlig utvikling og måter å være på, vil det prege personligheten og forholdet man utvikler til andre?

Vi preges alle av våre forhold til andre mennesker. Å ha en tvilling gir muligheter for et helt spesielt forhold til et annet menneske, på godt og vondt. Det handler om nærhet og konflikt, dominans og tilhørighet.

Det å være tvilling skiller seg fra å være ”enling” på flere måter. Den viktigste forskjellen er kanskje nettopp det at han eller hun har en tvilling ved sin side. Hvilket forhold tvillinger har til hverandre, er avhengig av hvor gamle de er; småbarnsalderen har andre former for samspill enn for eksempel ungdomstiden. Dessuten har eneggede tvillinger det annerledes enn toeggede, toeggede med likt kjønn har det annerledes enn toeggede med ulikt kjønn, og jenter har det annerledes enn gutter. Noen av ulikhetene skyldes arvelige og biologiske egenskaper, andre hvilke betingelser tvillingene lever under og hvilke forventninger de møter.

Til toppen