Falle til jorden (Innbundet)

roman

Forfatter:

Pål F. Breivik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 263
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Falling to earth
Oversatt av: Breivik, Pål F.
ISBN/EAN: 9788274888265
Kategori: Romaner
Omtale Falle til jorden
18. mars, 1925. I småbyen Marah i Illinois begynner dagen som enhver annen regntung vårdag. Men Marah ligger i veien for den verste tornadoen i amerikansk historie. Helt uten forvarsel slår den til og etterlater det lille lokalsamfunnet i ruiner. Innen mørkets frembrudd er hundrevis av mennesker blitt hjemløse og hundrevis ligge i gatene, døde eller alvorlig sårede. Bare én mann har det han startet dagen med; en familie, et hjem og en forretning, alt sammen mirakuløst nok intakt.

Kate Southwoods fengslende roman følger Paul Graves og hans familie i året etter stormen, mens de strever med å begripe både sin egen og den utslettede byens skjebne. Hjelpeløst iakttar de Marah mens byen gjenreises etter ødeleggelsene. Og venner og naboer begynner å undre seg over hvordan én familie, og bare én, kunne bli unntatt fra den forferdelig katastrofen?

Fra og med de første gnistrende sidene av Falle til jorden, er romanen et betegnende portrett av de overlevendes skyldfølelse, og den smertefulle sorgen som etterfølger en katastrofe. Det er også en dyptfølt refleksjon over familieliv og det som binder oss sammen. I tillegg er dette en slående skildring av livet i Midtvesten på 1920-tallet.

Til toppen

Andre utgaver

Falle til jorden
Bokmål Ebok 2019