Fedrenes løgner (Lydbok-CD + MP3-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD + MP3-CD
Utgivelsesår: 2010
Antall enheter: 9
Filformat: Lyd-CD + MP3-CD
Forlag: Lydbokforlaget
ISBN/EAN: 9788242150103
Omtale Fedrenes løgner

Ellevilt eventyr!

Året er 1970, og tretti år gamle Victor Scott er frilansjournalist. En desillusjonert hippie på jakt etter inspirasjon og med en forfatterdrøm i magen. Så kommer telefonoppringningen som snur opp ned på alt ...

En ferskvannsdunk med en dagbok har drevet i land på Barbados. Dagboken viser seg å kaste nytt lys over forsvinningen til Victors far, klimaforskeren Carl Christian Scott i Vestisen tjue år tidligere. Før han reiser for å undersøke daboken, får Victor en forespørsel fra et forlag om å skrive en bok om sine tre berømte forfedre: Faren som forsvant sporløst i Vestisen, farfaren som var forfatter, nobelprisvinner og krigshelt, oldefaren som bodde tjue år på en øde øy. For å samle informasjon legger Victor ut på en verdensomspennende reise som skal endre livet hans.

Krøniken
Tom Egeland er en av Norges beste krimforfattere, og har fått anmeldere til å juble over sine eventyrlige spenningsromaner. Når han nå "debuterer" skjønnlitterært, gjør han det med et ambisiøst bukkeritt, umiskjennelig "Egelandsk", i en mangslungen familiekrønike befolket med minneverdige karakterer. Ved å spinne historien rundt myteomspunne stereotypier som den skipbrudne, polfareren og krigshelten, pirrer han en barnlig forventning hos leseren som han makter å innfri til det fulle med sin elleville fortellerkunst. Det er røft, det er moro, og ikke minst befriende overraskende og annerledes. En forundringspakke av en roman!

Til toppen

Om forfatter Tom Egeland

Tom Egeland er tidligere journalist i blant annet Vi Menn, Aftenposten og TV2. Han debuterte som forfatter for over 20 år siden, men fikk sitt store gjennombrudd først med Sirkelens ende i 2001. Oppfølgeren Paktens voktere kom ut i 2007, og i 2009 ble han tildelt riverton-prisen for Lucifers evangelium. Egeland regnes som en av Norges ypperste thrillerforfattere, og bøkene hans er oversatt til 19 språk.

Til toppen