Fenomenet Dan Børge (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 267
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203267505
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Fenomenet Dan Børge
Ingen har vært en like fast gjest i norske tv-stuer som Dan Børge Akerø. I 1986 tok Dagsrevy-reporteren spranget over til underholdningsavdelingen for å bli programleder for SenFredag. Snart ledet han med boblende overskudd den ene suksessen etter den andre på NRK, sesong etter sesong: LørDan (med den uforlignelige Vaktmesteren i Trond Viggo Torgersens skikkelse) og senere Den store klassefesten, Kjempesjansen og QuizDan. I tillegg har Dan Børge vært programleder for Melodi Grand Prix, Idrettsgallaen og et utall andre show, ikke minst musikkonkurranser.
Helt fra barndommen har Dan Børge hatt et stort, bankende hjerte for musikk. I 2014 falt det fysiske hjertet hans helt ut av rytmen og pådro ham et kraftig infarkt. Da var han en hårsbredd fra å dø, men kom som alltid tilbake. Sin siste arbeidsdag i NRK hadde han i juni 2018.
Forfatteren Dag Kullerud bringer oss nærmere mennesket Dan Børge, fra oppveksten i Frelsesarmeen og videre gjennom tiden som ung radikaler og radiojournalist, til fjernsynet gjør ham til Norges største kjendis. Parallelt med Dan Børges karriere har medialandskapet gjennomgått enorme endringer, med viktige milepæler som NRK-monopolets fall og opprettelsen av TV 2, der han var en sentral aktør. Slik blir historien om Dan Børge også en historie om Media-Norge gjennom de siste førti årene.

Til toppen

Andre utgaver

Fenomenet Dan Børge
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Dag Kullerud: