Forklaringen (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 270
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210058776
Kategori: Romaner
Omtale Forklaringen
November 1967. En femten år gammel jente blir funnet knivstukket i et skogsområde like utenfor sentrum. Avisene tar frem krigstypene. Hele byen befinner seg i sjokk. Hvem kan ha gjort dette? En ung mann kommer raskt i politiets søkelys. Arne Isaksen er tjueen år gammel. Han har allerede en historie med ordensmakten, og betegnes som «åndssvak». De tar ham med til stasjonen, og han tilstår. Likevel er det noe som ikke stemmer med forklaringen hans.

Utviklingen i saken er uvanlig og full av overraskelser. For jo nærmere politiet kommer oppklaringen, desto mer uforklarlig blir det som har hendt.

«Forklaringen» er en roman om menneskene på utsiden: De fordømte og de urørte. Det er også en roman om vår tørst etter mening i møte med det meningsløse, hvor det til slutt kanskje ikke er selve forbrytelsen som er den største gåten, men mennesket i seg selv.

*
«Heivoll har klart det igjen; å skrive en bok som river. Denne gangen skaper han opprørthet og fortvilelse; skildrer mennesker så nært og sårt at det smerter.»
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Uroa Heivoll skriv fram, og som mange krimforfattarar bør misunne han, må ikkje forvekslast med uhygge. Han skremmer oss ikkje med ein sadist som er ute etter å drepe folk som oss. Tvert i mot: han skakar oss fordi mordaren liknar temmeleg mykje på oss andre. Det gjer Gaute Heivoll til ein viktig forfattar.»
Marta Norheim, NRK

Til toppen

Andre utgaver

Forklaringen
Bokmål Innbundet 2021
Forklaringen
Bokmål Ebok 2021
Forklaringen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021