Fotografiet som medium (Heftet)

en introduksjon til bildeforståelse

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 143
Forlag: Wiktor media
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788277800639
Kategori: Foto og film
Omtale Fotografiet som medium
Ikke ta fotografiet for gitt! Vi er så vant med å se fotografier at vi tar avbildningene for gitt. Det bør vi ikke gjøre. Selv om fotografiet dannes av lys, av spor fra den ytre verden, er fotografier menneskeskapte konstruksjoner. Vi tolker bildeinnholdet løsrevet fra de virkelige hendelsene.

Boka tar sikte på å gi en grunnleggende og lettfattelig oversikt over hvordan vi kommuniserer med fotografier, og byr på verktøyer for selv å utføre faglig analyse og kritikk. Kunnskapen vil komme til nytte, uavhengig av om vi skaper bilder som formidler et budskap, eller om vi forholder oss til flommen av bilder som omgir oss. Vi lever i et sterkt visuelt mediert samfunn, og vi påvirkes langt mer av bildene som omgir oss enn det vi kanskje tror. Fotografier er en del av vår virkelighet, og de påvirker vårt syn på samfunnet rundt oss, og hvordan vi oppfatter verden. Dette er gode grunner for å ta fotografiet på alvor.

Boka er delt inn i fire hoveddeler:
Fotografiet som medium
Kamerateknikk påvirker bildeinnholdet
Tolking av bildeinnhold
Bildeanalyse og bildekritikk

Denne tittelen vil fungere godt som introduksjon for studier i fotografi på høyere nivå, og som lærebok i bildefag på videregående trinn. Boka er rikt illustrert, med fotografier og relevante figurer.

Til toppen