Fra drøm til scene (Heftet)

om sang og karriere

Forfatter:

Inge Grødum (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 211
Illustratør: Grødum, Inge
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230011775
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Fra drøm til scene
En profesjonsbok om sang og scenekunst for alle som er glade i stemme, scene og musikk

Anne Gjevang er en norsk sangerinne som har vært aktiv på alle vokale arenaer. Hennes lange inter-nasjonale karriere gjorde henne til en hyppig gjest ved de store operahusene og konsertpodiene i Europa og USA, som La Scala, Metropolitan, Covent Garden, Berlinfilharmonien, Wiener Musikverein etc. Hun har sunget med en rekke av verdens fremste diri-genter, Herbert von Karajan, Sir Georg Solti, Carlo Maria Giulini, Nikolaus Harnoncourt, George Prêtre og Claudio Abbado. På scenen har hun arbeidet med sterke regissør-personligheter, Willy Decker, Jean Pierre Ponnelle, Harry Kupfer og Peter Stein.

Sammen med den norske pianisten Einar Steen-Nøkleberg ga hun resitaler bl.a. i London, New York og Milano. Hun mottok Kritikerprisen og Lindemansprisen.

Gjevang har i lang tid vært sterkt engasjert i å styrke den norske vokale arena. Som jurymedlem i nasjonale og internasjonale sangkonkurranser og ved mesterklasser har hun hatt rik anledning til observasjon. Stillingen som casting director og stedfortredende og fungerende operasjef ved Den Norske Opera & Ballett ga henne anledning til å etablere en konsert-serie hvor publikum fikk høre det rike vokale kammer-repertoaret fremført av fremragende kunstnere. I kompaniets produksjoner ble internasjonale stjerner og unge talenter presentert side ved side.

I regi av Olympiatoppen er Gjevang sertifisert som elitecoach, dette som resultat av studier med fokus på prestasjon og prestasjonsrelaterte emner.

Til toppen