Fra Golgata til "Donau" (Innbundet)

de norske kristne og jødene

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 163
Forlag: St. Olav forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788270243839
Kategori: Religion
Omtale Fra Golgata til "Donau"
KRISTENFOLKETS PROTESTER mot okkupasjons.makten i Norge under den andre verdenskrig var i stor grad samlet og kraftfull. Særlig protesten mot nazistenes jødeforfølgelse høsten 1942 regnes som en viktig hendelse i okkupasjons.historien. I det såkalte «Hebreerbrevet», stilet til minister.president Quisling, advarer man: Stans jødeforfølgelsen - i Jesu Kristi navn! Noen signaturer manglet imidlertid - blant annet fra overhodet for landets katolske minoritet, biskop Mangers. Var det uttrykk for bestemte holdninger, som det har vært hevdet, eller skyldtes det helt andre ting?

Forfatteren, en av landets fremste okkupasjons.historikere, forklarer i denne boken hva kristne har ment om jødene gjennom tidene, som et bakteppe til begivenhetene under krigen. Hovedhensikten er å belyse det norske folks syn på jødene fram til og med 1945.

HANS FREDRIK DAHL har et langt virke bak seg som journalist, faghistoriker og forfatter og har levert sentrale bidrag til forskningen på det 20. århundrets ideologier, særskilt fascismen og nazismen, samt den annen verdenskrig i Norge. Hans internasjonalt anerkjente tobindsbiografi om Vidkun Quisling er særlig betydningsfull på feltet.

Stans jødeforfølgelsen
og stopp det rasehat
som gjennom pressen
spredes i vårt land.

Fra «Hebreerbrevet»

10. november 1942

Til toppen

Flere bøker av Hans Fredrik Dahl: