Fra krig til krig (Innbundet)

en biografi om C.J. Hambro

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 361
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243009141
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Fra krig til krig
C.J. Hambro er en ruvende skikkelse i norsk politisk historie: han var i mange år stortingspresident og leder for Høyre. Som delegat til og senere president i Folkeforbundet var han en internasjonal skikkelse på linje med Nansen. Den 9. april 1940 brakte Hambro regjering, storting og kongehus til Elverum, i midlertidig sikkerhet fra de tyske invasjonsstyrkene. Her formulerte han den berømte Elverumsfullmakten, som ble avgjørende for eksilregjeringens evne til å ivareta rikets interesser under krigen. Slik la han grunnlaget for fem års motstandsarbeid styrt fra London.
Biograf Iselin Theien kommer tett på Hambro. Sentralt står det lidenskapelige forholdet Hambro hadde til den 12 år eldre skuespillerinnen Gyda Christensen. Gjennom deres private brev blir vi kjent med en sterk personlighet og en begavet politiker - Norges største statsmann i det 20. århundret.
Fra krig til krig er en biografi om en norsk gigant - den store redningsmannen 9. april - og om kjærlighetshistorien som formet ham. Boken er også et portrett av Norge og Europa i den turbulente mellomkrigstida.

Til toppen

Andre utgaver

Fra krig til krig
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Iselin Theien: