Fra krig til krig av Iselin Theien (Ebok)
Ebok

Fra krig til krig (Ebok)

en biografi om C.J. Hambro

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.55 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243010192
Kategori: Biografier og memoarer , Dokumentar og fakta og Biografier og memoarer
Omtale Fra krig til krig
C.J. Hambro er en ruvende skikkelse i norsk politisk historie: han var i mange år stortingspresident og leder for Høyre. Som delegat til og senere president i Folkeforbundet var han en internasjonal skikkelse på linje med Nansen. Den 9. april 1940 brakte Hambro regjering, storting og kongehus til Elverum, i midlertidig sikkerhet fra de tyske invasjonsstyrkene. Her formulerte han den berømte Elverumsfullmakten, som ble avgjørende for eksilregjeringens evne til å ivareta rikets interesser under krigen. Slik la han grunnlaget for fem års motstandsarbeid styrt fra London.

Biograf Iselin Theien kommer tett på Hambro. Sentralt står det lidenskapelige forholdet Hambro hadde til den 12 år eldre skuespillerinnen Gyda Christensen. Gjennom deres private brev blir vi kjent med en sterk personlighet og en begavet politiker - Norges største statsmann i det 20. århundret.

Fra krig til krig er en biografi om en norsk gigant - den store redningsmannen 9. april - og om kjærlighetshistorien som formet ham. Boken er også et portrett av Norge og Europa i den turbulente mellomkrigstida.
Iselin Theien (f. 1974) er historiker fra Universitetet i Oxford og Oslo. Hun har tidligere utgitt «Sonja Wigert. Et dobbeltliv.» som fikk strålende mottakelse: «Det er sjelden å lese en så veldokumentert biografi som den historikeren Iselin Theien har skrevet om skuespilleren Sonja Wigert.» Jon Michelet, Klassekampen «En gnistrende biografi» Terningkast 6 Guri Hjeltnes, VG

Til toppen

Flere bøker av Iselin Theien: