Fra liten til stor (Innbundet)

alt om plantebasert ernæring

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 267
Forlag: Grønt forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269252705
Kategori: Mat og drikke
Omtale Fra liten til stor
Hvordan kan vi forebygge sykdom samtidig som vi sikrer inntak av viktige næringsstoffer? Hvordan kan vi bidra best mulig til at barna våre vokser opp sunne og friske? Og ikke minst, hvordan kan vi også gjøre dette med mat som skaper minst mulig lidelse for dyr og er mest mulig skånsomt for miljøet rundt oss?

Dette er spørsmål boken Fra liten til stor- alt om plantebasert ernæring ønsker å gi svar på. Boken er en omfattende fagbok basert på nyere vitenskapelig forskning om plantebasert ernæring.

Lars Thore Fadnes (lege og professor) og Nina Johansen (master i samfunnsernæring) har skrevet fagdelen i boken hvor du blant annet kan lese om næringsstoffer, kosthold for voksne, gravide, spedbarn, småbarn og ungdom, matvaregrupper, allergi og mageproblemer og mye mer.

Her finner du også mange gode tips til sammensatte, fullverdige menyer og kostplaner. I den praktiske delen av boken bidrar Cathrine Birkeland med mange gode råd, og deler av sin lange erfaring med plantebasert familiemat. Hun har tre egne og to bonusbarn som spiser vegetarisk hjemme, og har i tillegg jobbet i barnehage i mange år og vet hva som kreves av både foreldre og ansatte når det gjelder servering av plantebasert mat i skole og barnehage.

Bokens siste del har 45 velutprøvde, barnevennlige oppskrifter som garantert vil falle i smak både for liten og stor! Ønsker å gjøre det enkelt for alle å spise sunn, næringsrik og dyrevennlig mat Forfatternes mål var å gjøre det enklere for alle, også for småbarnsfamilier, gravide og ungdom å spise plantebasert.

Boken passer både for dem som allerede er veganere og for dem som ønsker å inkludere mer plantemat i kostholdet sitt. Boken kan også være til hjelp om du har en vegetarianer eller veganer i familien og trenger gode råd, kunnskap eller inspirasjon. Barnehageansatte, lærere, helsesykepleiere og jordmødre, eller andre som jobber med gravide, ammende eller barn hvor kosthold er relevant eller mat blir servert, kan også ha nytte av d

Til toppen

Flere bøker av Nina C. Johansen, Lars Thore Fadnes og Cathrine Birkeland: