Fra Nordvestens land til Kristiansand (Heftet)

minner og refleksjoner

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 207
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230020937
Kategori: Romaner
Omtale Fra Nordvestens land til Kristiansand
Boken er fortsettelsen av Fra Midtens rike til Nordvestens land, som sluttet ved Alex' ankomst til Kristiansand sommeren 1954. Nordvestens land er et oppdiktet navn. Navnet ble valgt fordi det så treffende beskriver den herskende vindretningen på Lista og i Farsund. Nordvesten he alltid stilna om kvelden, sier folk som bor der.

I denne fortellingen skildrer forfatteren hendelser flere tiår senere. Nesten seks tiår hadde passert da nedtegnelsene ble påbegynt. Hovedpersonen Alex reflek terer over samtiden, men retter også blikket mot fortiden og frem tiden. Alex reiser til Kris-tiansand, men forteller også om aktuelle hendelser og personer på Lunde i daværende Lista kommune. Han videreutdanner seg i Kristiansand, gifter seg, og stifter familie der. Nedtegnelsene som er viktige i Alex` voksne liv, handler om perioden 1954-2020.

Personer og steder som tidligere har vært anonymisert, fremstår etter hvert i denne boken med deres virkelige navn. I bokens nest siste avsnitt, Tilbakeblikk, gjør Alex en reise bakover i tid, også til hendelser beskrevet i boken Fra Midtens rike til Nord-vestens land. Målgruppen er familien, men fortellingen kan selvfølgelig leses av andre som måtte ha interesse av det.
I boken fins et fyldig personregister som kan være nyttig, når boken leses.
I personregisteret Fra Midtens rike til Nordvestens land, som tas med i denne boken, fremstår aktørene med deres virkelige navn.

Til toppen