Freak! (Heftet)

Satan er veien til sannheten og livet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 189
Forlag: Kolofon forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230019306
Kategori: Religion
Omtale Freak!
«Hvor udgangspunktet er galest, blir tidt resultatet originalest»
(Ibsen), kunne meget vel ha vært en alternativ undertittel til Freak! Forfatteren forener oppvekst og livserfaring med religionskritikk - og fremstår således som satanist. For i kampen mot det trehodede troll, Jahve/Gud/Allah, tar hun Djevelens parti.

Kristendommen setter Gud i sentrum. Satanismen setter derimot mennesket i sentrum. Gud vil at vi skal frykte ham. Satan vil heller at vi skal elske oss selv. Hvem kan, med hånden på hjertet, si at de virkelig har lest Bibelen - og likevel tør forsvare det som står skrevet?
Den norske kirke bruker en stadig mindre andel av Bibelen som utgangspunkt for sine prekener. Med sin nulltoleranse for annerledeshet - kvinner, homofile, kjettere - fremstår Bibelen som stadig mer anakronistisk i et moderne og opplyst samfunn. Det er på høy tid med et paradigmeskifte; la guder og demoner bli behandlet som de fantasy-figurer de faktisk er.

Forfatteren er utdannet klassisk arkeolog, og har et mellomfag i religionshistorie som en del av fagkretsen. Uten å være noen lærebok, gir boken likevel innsikt i hvordan religion virker forblindende, og derfor potensielt farlig, i et demokratisk samfunn. Boken gir også innsikt i mellommenneskelige problemstillinger, som forfatteren, gitt sitt satanistiske ståsted, har funnet sine egne løsninger på.

Til toppen