Fred. Olsen & co. (Innbundet)

med passasjerer over Nordsjøen

Serie: Legendariske linjer 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 207
Forlag: Bok sirkus
Språk: Bokmål
Serie: Legendariske linjer
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788282191371
Kategori: Historie
Omtale Fred. Olsen & co.
Dette er den tredje boka i serien Legendariske Linjer, samtidig er dette den første av to bøker som tar for seg historien til Oslorederiet Fred. Olsen & Co, med hovedfokus på passasjerskipene i de legendariske rutene over Nordsjøen. Som det eneste gjenværende av en gang så tallrik norske passasjerskipsrederier, er det 168 år gamle rederiet fortsatt engasjert i passasjerbefordring, om enn ikke i passasjerlinjefart.
Boka tar sitt utgangspunkt i 1814 og de mange muligheter den nye tid ga norske entreprenører.
Olsen-familien fra det lille tettstedet Hvidsten ved Christianiafjorden var slike entreprenører, de evnet å bygge opp livskraftige virksomheter fra en sped begynnelse i 1848. Siden gikk det slag i slag, fra generasjon til generasjon der vi følger utviklingen fra seil til damp, fra enskipsselskap til flerskipsselskap, fra tramp- til linjefart, fra damp- til motorskip, - helt frem til slutten av den 2. verdenskrig.
Boka berører også andre av Fred. Olsen-selskapenes linjeetableringer over Nordsjøen, samt Pacificlinjen, Kanarilinje, Middelhavslinjen osv., - virksomheter som vil være vel kjent for mange nordmenn. Dessuten omtales ytre påvirkninger som på forskjellig vis var med på å forme rederiets historie. Passasjerskipenes skjebne under både 1. og 2. verdenskrig er gitt bred omtale.
Boka er rikt illustrert med over 300 fotografier, illustrasjoner og materiell som gir en spennende beskrivelse av en for lengst forgangen tid.

Til toppen

Flere bøker av Erik Ødemark:

Bøker i serien