Fristedet (Innbundet)

roman

Forfatter:

Hans H. Skei (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 314
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sanctuary
Oversatt av: Skei, Hans H.
ISBN/EAN: 9788256021161
Kategori: Romaner
Omtale Fristedet
«Huset kom til syne over klyngen av sedertrær, og bortenfor den breiet en eplehage seg ut i den solrike ettermiddagen. Huset sto midt på en vanskjøttet plen og var omgitt av nedlagte åkrer og sammenraste uthus. Ingen steder fantes det tegn på jordbruk - plog eller redskap; en plantet åker var ikke å se i noen retning - det hele var bare en naken og værbitt ruin i et dystert skogholt, der en bris dro gjennom med en sørgmodig, klagende lyd. Temple stanset.
'Jeg vil ikke bli med dit', sa hun. »

Advokaten Horace Benbow blir dratt inn i en mørk underverden av ulovlig brygging, prostitusjon og vold idet han forsøker å nøste opp i hva som egentlig skjedde da en mann ble skutt og drept ute hos en hjemmebrygger på landsbygda. Det var flere som befant seg på stedet, og mordet var heller ikke den eneste for.brytelsen som ble begått. Siden er det ingen som har sett noe til Temple Drake - en ung, frilynt student og datter av en dommer - som bare hadde sneket seg ut på en helgetur med den alkoholiserte kjæresten sin og havnet på feil sted til feil tid.

«Fristedet» er en intens beretning om å strebe etter rettferdighet i en verden preget av korrupsjon og ondskap. Romanen er satt til det oppdiktede Yoknapatawpha County i Mississippi, og regnes som et av Faulkners mest sentrale verker.

William Faulkner (1897-1962), født i Mississippi, betraktes som en av romankunstens viktigste fornyere. Faulkner er særlig kjent for sine eksperimentelle, stilis.tisk utfordrende og rystende romaner, som for eksempel .«Larmen og vreden» og «Absalom, Absalom!». I 1949 mottok han Nobelprisen i .litteratur, og like før sin død ble han til.delt Pulitzer.prisen for andre gang.

Til toppen

Andre utgaver

Fristedet
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av William Faulkner: