Gotamas verktøy (Heftet)

sekulær buddhisme - lære og praksis

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 228
Forlag: Emilia
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788274191563
Kategori: Selvutvikling
Omtale Gotamas verktøy
«Mindfulness» har blitt mer og mer populært i de senere år. Det er en treningsform som blir tatt i bruk på stadig nye områder. Og det er bra. Mindfulness er et verktøy for et bedre liv, og mange har hatt nytte av dette verktøyet. Det som kanskje ikke er like godt kjent, er at mindfulness, som best kan oversettes med oppmerksomhetstrening eller innsiktstrening, er en del av et større verktøysett. Noen har hørt at det stammer fra buddhistisk tradisjon, men er ikke interessert i å gå dypere inn i resten av Buddhas lære, kanskje fordi de ikke har lyst til å involvere seg i en orientalsk religion. Og det er synd, for på den måten går man faktisk glipp av en rekke andre verktøy som er utviklet til å passe sammen med mindfulnessverktøyet som hånd i hanske. Så hvordan skal man da få adgang til hele verktøysettet, uten å involvere seg i en hel religion?

En løsning kan være å se nærmere på det som kalles sekulær, det vil si ikke-religiøs, buddhisme, og dette er tema for denne boken. Den handler derfor ikke om religion og heller ikke om tradisjonell buddhisme. Men om du skulle være interessert i å se om Gotama (også kjent som Buddha) kan ha noen råd eller veiledninger som kan være til nytte for oss som lever i Vesten i dag, og som ikke føler noen spesiell tilknytning til noen religion, kan det være bryet verd å se nærmere på denne boken.

Kåre A. Lie er indolog og religionshistoriker. Han har skrevet flere bøker om buddh.isme, og har oversatt en rekke av buddh.ismens grunntekster fra originalspråkene.

Til toppen

Flere bøker av Kåre A. Lie: