Grep om fortiden av Ellen Krefting, Espen Schaanning og Reidar Aasgaard (Ebok)
Ebok

Grep om fortiden (Ebok)

Perspektiver og metoder i idéhistorie

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 301
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 4.6 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202630287
Kategori: Filosofi
Fag: Idéhistorie
Nivå: Akademisk
Omtale Grep om fortiden

Grep om fortiden gir en grundig introduksjon i måter å arbeide idéhistorisk på: Hvordan kan vi forstå og forklare hva mennesker tenkte før i tiden? Hva gjør vi for å komme på sporet av endringer i forestillinger, holdninger og mentaliteter?

Boken presenterer de mest sentrale perspektivene og metodene som benyttes av idéhistorisk orienterte forskere i Norge i dag, og viser hvordan disse brukes til å belyse ulike idéhistoriske temaer. For første gang på norsk får vi dermed en omfattende oversikt over hvordan idéhistorie faktisk praktiseres.

Kapitlene tar blant annet for seg de teoretiske perspektivene til tenkere som Michel Foucault og Quentin Skinner, nye digitale metoder, forskningsfeltet global idéhistorie, ny forskning om middelalderteologers kjønnsmetaforer, hva ettertiden har tenkt om antikken, og hvordan nazismen preget hverdagsspråket på 1930-tallet. Boken har også et eget kapittel om idéhistoriefagets historie i Norge.

Grep om fortiden er skrevet for studenter i idéhistorie og beslektede fag, og for alle andre som er interessert i fortidens tenkning og vår tids tolkninger av den.

Medforfattere: Christine Amadou, Vidar Enebakk, Line Cecilie Engh, Unn Falkeid, Nils Gilje, Anne Helness, Helge Jordheim, Thomas Krogh, Mats Malm, Thor Inge Rørvik, Ellen Schrumpf, John Ødemark og Kristin Bliksrud Aavitsland.

E-boken tilsvarer 1. trykte utgave. Oslo: Cappelen Damm, 2017.

Til toppen

Andre utgaver

Grep om fortiden
Bokmål Heftet 2017