Handverk i det nordenfjeldske (Innbundet)

Bind V

Serie: Handverk i det nordenfjeldske 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 388
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Serie: Handverk i det nordenfjeldske
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788253042183
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Handverk i det nordenfjeldske
Gjennom tekst og fotografier får vi i denne boken et entusiastisk møte med sentrale deler av norsk kulturarv. De gamle handverkstradisjonene blir presentert og dokumentert på en konkret og forståelig måte. Forfatteren har samlet inn, systematisert og dokumenterer et helt unikt materiale.

Alle steder har sine særegne lokale tradisjoner samtidig som det finnes mange likhetstrekk mellom ulike steder. Gjenstandsmaterialet i boken er fra Størdalen, Meråker, Selbu og Tydal. Som leser får vi innsikter i de gamle handverkerne som sto for produksjonen av innbo, løsøre og redskaper. Gjennom denne kunnskapen forvandles gjenstandene til noe levende, noe langt mer enn historieløst interiør. I verket får vi svar på sentrale spørsmål som hvilke handverkere som sto for arbeidet og hvor de kom fra.

Handverk fra Stjørdalen og Neadalen utgjør en kulturgeografisk region blant annet gjennom bergverksdriften. Regionen har dermed bånd til Trondhjem, Røros/Gauldalen, Innherred og Jamtland. Vi møter gjenstander med lokalt opphav, men også med opphav langt unna.

Størdalen og Neadalen er en del av verket «Handverk i det Nordenfjeldske» som skal bli 14 omfangsrike bøker der alle kommunene nord for Dovre blir presentert.

Til toppen

Flere bøker av Jon Suul:

Bøker i serien