Hardangersøm (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hardangersøm
ISBN/EAN: 9788202195649
Kategori: Håndarbeid
Omtale Hardangersøm

Hardangersøm - tidløst og vakkert!

Norge har mange og lange tradisjoner for hardangersøm. Flere av Norges bunadskjorter og forklær har fantastiske mønstre i hardangersøm, som har fremkommet etter inspirasjon fra gamle pyntetekstiler. Hardangersøm ble opprinnelig sydd med hvitt garn på hvit lin og alle modellene i boka er sydd i samme materialer – vakkert og delikat.

Boka gir deg detaljert oversikt over alle sting som brukes i hardangersøm – 13 forskjellige varianter som klostersøm, stoppestingstolper, spindelvev stolper med picot-knuter, vestmannarenning, dronningsting, plattsom og mange flere.

Hardangersøm gjør seg best på linstoffer. Alle broderiene i boken er sydd på 12 tråders lin. Bruk gjerne en butt kanevasnål, gjerne str. 26. Kanevasnålen er kort og har stort øye. Invester også gjerne i en spesialsaks for hardangersøm. Broderisaksen er butt på det ene saksebladet og spisst på det andre.

Tove Fevang er en av de få kunstnerne i Norge som lager nye mønstre i hardangersøm, og med opprinnelige materialer - sydd med hvitt garn på hvit lin. Boken inneholder et stort utvalg av duker, løpere, brikker, sengetøy, kort og bånd i forskjellige vanskelighetsgrader. Alle oppskrifter har detaljerte mønstre med og kursdel både på norsk og engelsk.

Til toppen