Hariton Pushwagner (Innbundet)

biografien

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 829
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788248922698
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Hariton Pushwagner
"Kanskje årets viktigste kulturhistoriske bokutgivelse" - VG

«Det er en påfallende, ja, nesten grotesk, mangel på samsvar mellom denne nevrotiske, selvhelende trangen til å skape kvalitet i verket og måten han tok hånd om sitt eget liv på. Verket falt på plass takket være Pushwagners ærgjerrighet, mens livet gikk opp i limingen, sprakk og falt fra hverandre på grunn av slendrian.»

"Hariton Pushwagner" er den første fullstendige biografien om den myteomspunne og folkekjære pop art-kunstneren. Pushwagner var selv en viktig kilde, og boka rommer store mengder nytt og ukjent stoff. Han var en moderne Peer Gynt, og vi følger ham fra barndom og oppvekst i Oslo, til en utagerende og selvdestruktiv tilværelse preget av rus. Leseren tas med på studie- og arbeidsopphold i inn- og utland, blant annet i Paris, Midtøsten, London og New York, og ikke minst får vi ta del i den store suksessen han opplevde i sine siste leveår.
Boka presenterer en høyaktuell kunstner som gjennom hele karrieren skildret den vestlige sivilisasjonen på vei mot ragnarok, krig, undertrykkelse, robotifisering, apati og forurensning.

Først og fremst er det en brutalt ærlig fortelling om et ekstremt kunstnerliv.

Til toppen

Andre utgaver

Hariton Pushwagner
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Petter Mejlænder: