Medisiner og forsker Giulia Enders gir en underholdende og faglig grundig innsikt i hvilket komplekst, fascinerende og undervurdert organ tarmen er.
Ny forskning viser forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen. Mat er ikke bare kalorier og næringsinnhold. Mat er viktig fordi den forsyner tarmen med bakterier. Informativt og sjarmerende om fordøyelse, dovaner og matens virkning i kroppen! Boken lå øverst på den norske bestselgerlisten i flere uker! Forord av ph.d. Jørgen Valeur, Lovisenberg Diakonale Sykehus.
Guilia Enders er medisiner og forsker ved Institutt for mikrobiologi og sykehushygiene i Frankfurt. Hun er blitt tildelt to stipender fra stiftelsen Wilhelm-und-Else-Heraeus og mottok i 2012 1. pris med foredraget «Darm mit Charme» (Tarm med sjarm) i Frankfurt, Berlin og Karlsruhe. Enders bor i Frankfurt og Mannheim.
Jill Enders er illustratør og kommunikasjonsdesigner med vitenskapsformidling som hovedområde. Hun arbeider i Berlin, Köln, Philadelphia og Karlsruhe. Hun fikk i 2013 Heinrich-Hertz-Gesellschafts stipend for sitt arbeid.