Hennes lille prinsesse (Nedlastbar lydbok)

1921-1928

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2021
Innleser: Mikland, Tina
Spilletid: 6:52
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Abakusforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269231625
Kategori: Lydbok
Omtale Hennes lille prinsesse
Hadde kong Olav en ukjent datter?

Lisbet Mogen er en vanlig jente fra Tinn i Telemark. Året er 1921 og hun er 22 år gammel når hun bryter opp og reiser til Kristiania for å ta jobb som tjenestepike.
I denne tiden har kvinner og barn liten innflytelse i samfunnet og blir ofte trakassert og neglisjert. Lisbet, som er en sterk og vakker kvinne, stiger fort i gradene i tjeneste hos Familien Stangvar Berg.
Hun blir en av de første lakeiene, eller hovmesterne som vi sier i dag, i hovedstaden og serverer ved de alle mest fornemme selskaper. Dette gjør hun med den største selvfølgelighet. Der møter hun kronprins Olav. De blir godt kjent og tilbringer noe tid sammen.
En høstkveld i 1926 mener livvaktene til kronprins Olav at de er vitne til en romanse mellom de to og varsler sine overordnede.

Jørgen K H Bertheau (forfatteren) er en lidenskapelig gründer, oppfinner og forfatter som elsker tilværelsen som far og morfar.
I denne boken forteller han om sin biologiske mormor Lisbet Mogen. Frelsesarmeen fant frem til henne i 1988. Dette er en historie han ser seg nødt til å fortelle før den går i glemmeboken for alltid. Boken gir en tidsbeskrivelse av livet på 1920-tallet der man levde i et patriarkalsk samfunn.

Andre bøker han har gitt ut:
Rekyl, Illusjoner og makt
En teknologisk thriller

Til toppen

Andre utgaver

Hennes lille prinsesse
Bokmål Innbundet 2019