Heretter er jeg ingen (Innbundet)

Forfatter:

Bente Klinge (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 611
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Knud, den store
Oversatt av: Klinge, Bente
ISBN/EAN: 9788205468313
Kategori: Romaner
Omtale Heretter er jeg ingen
En sterk historie om et halvt århundre og et helt liv.

En kald aprildag i 1936 fødes en gutt på den danske landsbygda. Hans foreldre er flittige arbeidere, men de skjønner raskt at sønnen ønsker noe mer ut av livet. Knud har et godt hode og store drømmer: Han vil bli dikter, han vil tjene penger, og han vil bli berømt. Og en dag blir Knud en av 60-tallets mest anerkjente danske diktere. Gjennom medgang og motgang ånder han for kunsten, og han forelsker seg etter hvert i en livskraftig og herlig kvinne. Sammen bosetter de seg i en liten by ved havet og får tre døtre. Men da Knud har erobret alt han noensinne har drømt om, må han kjempe en desperat kamp for ikke å miste seg selv.
Hanne-Vibeke Holsts rørende beretning om sin egen far følger i sporene til episke fortellere som Herbjørg Wassmo og Kristín M. Baldursdóttir. Dette er en gripende generasjonsroman og et sterkt portrett av en levende kunstner, en søkende familiefar og et land i endring.
Hanne-Vibeke Holst (f. 1959) er en av Danmarks mest anerkjente og prisbelønte forfattere, og bøkene hennes har høstet strålende kritikker og nådd lesere verden over.

Til toppen

Andre utgaver

Heretter er jeg ingen
Bokmål Ebok 2015
Heretter er jeg ingen
Bokmål Heftet 2016