Hertuginne av Guds nåde (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 328
Forlag: Publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293641995
Kategori: Romaner
Omtale Hertuginne av Guds nåde
Hertuginne Ingebjørg, datter av kong Håkon V Magnusson og dronning Eufemia, var en interessant og fengslende kvinne som levde på 1300-tallet. Hennes rolle og posisjon var unik, og hun må absolutt bli regnet som en av de nordiske regenter som har sin plass i historien.
Hennes liv ble riktignok dratt i forskjellige retninger av menn som ville bruke henne i sine maktspill. Hun ble trulovet allerede som ettåring med den tjue år eldre hertug Erik av Södermanland. De giftet seg da Ingebjørg var bare elleve år. Ingebjørgs far visste nok ikke hvilke konsekvenser dette ekteskapet skulle få for vårt lands historie.
Hennes sønn, Magnus, ble som treåring konge både i Norge og Sverige. Som kongsmor deltok hun i riksstyrelsen i begge land. Dette vakte misbilligelser og kritikk, siden hun var kvinne, men hertuginne Ingebjørg hadde viljestyrke til å stå imot stormennenes fordommer og intoleranser.

Historien om hertuginne Ingebjørg er en gripende og betagende historie om en tid med slott, riddere og lyrespill, men også en tid med store konflikter, krig og tap.

Til toppen

Andre utgaver

Hertuginne av Guds nåde
Bokmål Ebok 2019