Hilde Wangel (Innbundet)

roman

Serie: Ibsen NOR 

Forfatter:

Bodil Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 346
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hilde
Oversatt av: Engen, Bodil
Serie:
ISBN/EAN: 9788249520459
Kategori: Romaner
Omtale Hilde Wangel
Berlin, 1920-tallet. Hilde Wangel arbeider i et skandinavisk reisebyrå i den tyske hovedstaden. Hun er tilsynelatende frisk, robust og tilfreds med livet. Så får Hilde det første av flere panikkanfall, og hun oppsøker en psykoanalytiker. Kan anfallene knyttes til tidligere hendelser i livet hennes? I behandlingsrommet begynner Hilde Wangel å fortelle: om barndommen i en liten bygd langt nord i Norge; om morens død og farens sorg og skyldfølelse; om stemoren Elidas mørke sider og lengsel mot havet; og om den tilreisende byggmesteren som hun beundret, som nærmet seg henne og som hun, ti år senere, oppsøkte for å gjøre krav på det hun var blitt lovet.

Tilværelsen på kontinentet blir etter hvert uutholdelig, og Hilde Wangel reiser hjem til søsteren Bolette og hennes familie i Oslo. Hilde unnslipper imidlertid ikke skyggene fra tiden i Berlin. Hun gjenopptar kontakten med den tidligere forloveden Jørgen Friel - forsker i mineralogi og nyslått medlem i Nasjonal Samling. Og idet en ny verdenskrig bryter ut, har Hilde Wangel tatt fatale valg.

Klas Östergrens roman er et originalt og rikt portrett av en av Ibsens sterkeste biroller: Hilde Wangel fra "Fruen fra havet" og "Byggmester Solness". Satt i et Europa på randen av krig sirkler romanen elegant og undrende inn en kvinne som både er fange i eget liv og samtidig merkverdig fri. Östergren løfter på imponerende vis Hilde Wangel ut av Ibsens dramaer, betrakter henne fra ulike vinkler og gir henne et langt, sammensatt og gåtefullt liv.

"Hilde Wangel" er en roman fritt etter Henrik Ibsens "Fruen fra havet" og "Byggmester Solness".

Til toppen

Andre utgaver

Hilde Wangel
Bokmål Ebok 2019
Bøker i serien