Historien (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Signe Marie Sanne (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 599
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: La storia
Oversatt av: Sanne, Signe Marie
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205508149
Kategori: Romaner
Omtale Historien
Italiensk klassiker i nytt design. Omtalt som «århundrets roman» av både Politiken og Berlingske Tidende. Med andre verdenskrig som ramme gir Historien oss portrettet av enken og lærerinnen Ida Ramundo, som blir voldtatt av en tysk soldat. Han forelsker seg i henne, men forlater henne gravid. Resultatet av voldtekten er lille Useppe, gutten som snakker med dyrene og forstår fuglenes sang. Gutten som skal bli Idas lys gjennom krigsårene.
  
Når bombene faller over Roma i 1943 evakueres lille Useppe sammen med storebroren og sin menneskesky mor. De kommer i kontakt med en rekke av krigens ofre: Fortapte fascister, intellektuelle, småkriminelle og vanlige storfamilier. Midt i de voksnes desperate og voldelige verden preget av angst og sult, utstråler Useppe en fundamental glede over det å være til.
    
Historien er både en knivskarp anklageskrift mot historiens drivkrefter og en vidunderlig og nær beskrivelse av livets gang, sett fra det alminnelige menneskets perspektiv. «Et mesterverk ... De som ennå ikke har lest, har en rystende opplevelse til gode.»
Ekstra Bladet
  
«Dette er århundrets roman.»
Overskriften samme dag i både Politiken og Berlingske Tidende.
 
«En historieforteller som trollbinder.»
The New York Review of Books

Til toppen

Andre utgaver

Historien
Bokmål Innbundet 2018
Bøker i serien