Historien om nordlyset (Innbundet)

Forfatter:

Hege Mehren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 156
Forlag: Solarmax
Språk: Bokmål
Originaltittel: The story about the northern lights
Oversatt av: Mehren, Hege
ISBN/EAN: 9788269131918
Kategori: Natur
Omtale Historien om nordlyset
Synet av nordlys eller «aurora borealis» som danser over himmelen en klar vinterkveld, er noe av det mest spektakulære og imponerende skuet naturen har å by på. Med en fantastisk variasjon av farger, former og bevegelser skiller nordlyset seg fra alle andre lysfenomener. Det er ikke mange av dem som en gang har fått et glimt av nordlyset, som ikke har latt seg berøre - synet kan etterlate seg livsvarige minner.
Det har eksistert hundrevis av fortellinger og teorier som forklaring på det himmelske lyset. I dag vet vi at nordlyset skapes av ladete partikler som sendes ut fra solen. Det var Kristian Birkeland som stod for denne oppdagelsen.
Denne boken vil ta leseren gjennom nordlysets historie, fra urgamle myter til de mekanismene som skaper lysfenomenet. Den forklarer hvordan vi kan planlegge når og hvor man bør reise for å se det. I tillegg forteller den hvordan man kan ta sine egne bilder om man skulle ta turen til de nordlige breddegrader. Boken inkluderer en rekke forklarende illustrasjoner og spektakulære nordlysbilder tatt av fotografen Ørjan Marakatt Bertelsen.

Til toppen

Andre utgaver

The story about the northern lights
Engelsk Innbundet 2018

Flere bøker av Pål Brekke: