Koftefest (Innbundet)

Forfatter:

og , June Witzøe (Illustratør), Elin Nordmeland (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 293
Illustratør: Witzøe, June og Nordmeland, Elin
Forlag: Embla
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292577905
Kategori: Håndarbeid
Omtale Koftefest

Kofter til hverdag og fest!

Koftefest inneholder 48 spennende og fargerike kofter fra Tone Loeng og Vanja Blix Langsrud, kjent fra Koftegruppa på Facebook.

I løpet av de siste hundre årene har koftenes popularitet, fasong, farger og mønster variert i motebildet. 40 av koftene som er presentert, er nye design, både helt nye mønstre og redesign med inspirasjon fra gamle kjøpekofter fra 60- og 70-tallet. Det er flest damemodeller, men de har også barne- og herrekofter med i boken. Her lærer du også den gamle teknikken med å strikke kofter ovenfra og ned, der du slipper den store monteringsjobben.

Til toppen

Utdrag

Forord:

Lite ante vi hva som lå foran oss, da vi ønsket velkommen til Koftefesten i april 2015. Vi sto der og smilte, trykket hender, klemte, skravlet, beundret de mange koftene og knyttet nye bekjentskap.Og så kom Embla Forlag og spurte om vi kunne tenke oss å lage bok.

Vi hadde tidligere laget noen koftemønstre hver, og de var blitt godt mottatt blant dere koftestrikkere. Vi har begge en "stå-på-vilje" og et driv som forteller oss at ingenting er umulig. Det var nok denne felles egenskapen som gjorde at vi takket ja og satte i gang med nye mønstre.

Og mønstre er det blitt! Mange! I Koftefest finner du 48 oppskrifter. De fleste av dem er til dame, og så har vi laget noen til menn og et par til barn. Omtrent halvparten av oppskriftene er helt nye egendesign fra hver av oss. Den andre halvparten er redesign av populære kjøpekofter fra 60-70-tallet eller av etterlysninger i Koftegruppa på Facebook. Vi har ment å lage en praktisk bok, og vi håper du synes vi har lykkes med det.

I løpet av de siste hundre årene har koftenes popularitet, fasong, farger og mønster variert i motebildet. Det har vi tatt hensyn til når vi har fordelt oppskriftene utover de fire kapitlene. Vi vet hva som har vært, og nå er vi spente på hvilken stil vi får se på koftene de neste tiårene. Vi er stolte av å være en del av denne reisen.

Det har vært en arbeidsom høst, det ligger mange timers arbeid bak boken. Vi har ikke laget den alene, og det er mange mennesker å takke. Det er så mange at vi har laget en egen takkeside bak i boken. Likevel er det tre personer vi vil fremheve på denne siden: barna våre. Det ble færre timer til kos på fanget, turer i skogen og vaffelsteking på søndager denne høsten. Takk, Sandra, Benjamin og Silje, for at dere har vært så tålmodige og for at dere elsker mamma'n deres likevel.

Tone og Vanja

 

Til toppen