Norsk småstrikk (Innbundet)

fra tradisjonsrike klassikere til moderne design

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 127
Forlag: Embla
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292577592
Kategori: Håndarbeid
Omtale Norsk småstrikk

Norsk strikk vi er glad i!

Oppfølger til fjorårets bestselger Norsk strikk

Norsk småstrikk inneholder oppskrifter og mønstre til klassiske barnemodeller, småplagg, tilbehør og interiør. Du finner mange variasjoner av Mariusgenseren, en velkjent klassiker fra 1953, til Fanakofte til barn med tilbehør, genser og kofter i Valdresmønster, Telemarkgenseren med hele og halve åttebladstjerner, Vossamønster i ny vri, den kjente og kjære Snøkrystallgenseren, Antegenseren og mye mer! Strikk sokker og votter i kjære mønstre som selbustrikk og sirdalsmønster.

Strikketradisjonen er i stadig utvikling, og det samme gjelder bruken av de norske mønstrene. Tidligere var det vanlig å bruke dem i gensere, kofter, votter og strømper, men slik er det ikke i dag. I boka vil du se en rekke modeller med moderne design. Barneplaggene og de tidsriktige småplaggene og tilbehøret som er valgt ut, er ypperlig dersom du synes det blir for mye å strikke en hel genser eller jakke. Eller har du lite trening i å strikke mønster, og har lyst til å strikke jakke eller genser til deg selv eller en du er glad i, finner du mange flotte modeller som du kan starte med for å få teken på mønsterstrikk med flere farger.

Alle modellene er strikket med garn fra enten Dale, Sandnes eller Rauma, garn som er lett tilgjengelig over hele landet. Hver oppskrift gjengir fargekoder, garntype, mengde og anbefaling av strikkepinner.

Lykke til!

Eventuelle rettelser til oppskriftene i Norsk småstrikk finner du her:
www.emblaforlag.no

Til toppen

Andre utgaver

Norsk småstrikk
Bokmål Innbundet 2017

Flere bøker av Karen Marie Vinje: