Bra burgere (Innbundet)

Saftige burgere av kjøtt, fisk og grønnsaker

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: BURGERS From Barbecue Ranch Burger to Miso Salmon Burger
Oversatt av: Bølgen, Tordis og Karterudseter, Elvy
ISBN/EAN: 9788202437251
Kategori: Mat og drikke
Omtale: Bra burgere

Saftige kjøtt-, fisk- og vegetarburgere

Med denne boken inntar burgeren sin velfortjente plass i det gode selskap – og på alle bord. Her er det burgeriske gourmetopplevelser som venter deg. Prøv selv – på ditt eget kjøkken – og bli overbevist!

Burgere er populær mat verden over, men en burger kan være mye mer enn en flat kjøttkake i brød. Det er et hav av forskjell mellom industrifremstilte hamburgere og de saftige hjemmelagde. De hjemmelagde kan både smake himmelsk og utgjøre et mettende og sunt måltid. Nå har en ny generasjon topp kjøkkensjefer gjenoppdaget denne gamle favoritten og skaper den om til gourmetmat. Briten Paul Gayler er en av dem, og med inspirasjon fra hele verden og kjøkkensjefkollegaer presenterer her 100 varierte og lekre burgeroppskrifter.


Boken er ordnet i seks avdelinger. Etter litt historikk gir Paul Gayler oss grunnprinsippene for tilberedning av velsmakende burgere. Så kommer:

Klassisk kjøtt – burgere basert på storfekjøtt, både tradisjonelle hamburgere og burgere med ny og spennende vri. 

Mer kjøtt – burgere av lammekjøtt, svinekjøtt, kalvekjøtt, kylling, kalkun, fasan, vaktel, struts og vilt. 

Fisk – burgere med sjømat som hovedingrediens: laks, torsk, tunfisk, krabbe, hummer og reker. 

Vegetar – bønner, linser, kikerter, korn, nøtter og grønnsaker.

Tilbehør – sauser, salsaer, relisher, salater, brød, poteter, grønnsaker.

Til toppen

Flere bøker av Paul Gayler:

Om forfatter Paul Gayler

Paul Gayler stiller i fremste rekke i den nye generasjonen britiske kjøkkensjefer. Han har erfaring fra en rekke velrenommerte restauranter rundt om i Europa, bl.a. som sjefskokk på hotellet The Lanesborough ved Hyde Park i London, et kjøkken med 35 underkokker og en restaurant som kan bespise 100 personer samtidig.

Han har skrevet en rekke bøker og utmerker seg ved sin kreative tilnærming til både tradisjonell og ny kokekunst. I Storbritannia er han også godt kjent fra TV-skjermen.

 

Til toppen