Ekte mat (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202331986
Kategori: Mat og drikke
Omtale Ekte mat

Ekte mat som alle kan lage

Ekte mat handler både om maten og innstillingen vi har til den. Ekte mat handler om å ta spaden i egen hånd. Om å ta kontroll over eget liv, egne handlinger. Og ikke minst om gleden over å lage god mat hver eneste dag.

For Andreas Viestad handler ekte mat om to ting: Om nytelsen og gleden ved å spise god mat hver eneste dag og om meningen med maten. Maten  skal ha en historie, et opphav. Vet vi noe om maten, blir det lettere å tilberede den. Har vi vært med på å gjøre noe ekstra for måltidet vi spiser, det være seg å dyrke noe i hagen, i balkongkassen eller sanke noe av det som finnes i naturen rundt oss, har vi skapt ekstra stor glede over måltidet.

Du finner blant mye annet:
* Mer enn 250 velsmakende oppskrifter
* Beskrivelse av mer enn 25 forskjellige grønnsaker og 20 forskjellige fisk og skalldyr
* Alt på grisen er godt, og her får du vite hvorfor
* Du lærer hvordan du lager ost og yoghurt
* Les om hvordan du kan finne det beste kjøttet
* Du lærer om alt spiselig du kan sanke i fjæra

Fra Andreas Viestads forord:
"Dette er en bok som handler om ekte mat. Og for meg handler ekte mat om to ting. Det handler om nytelse. Om gleden ved å spise god mat, aller helst hver eneste dag. Ekte mat er god mat, deilig mat, vidunderlig mat. Det er mat som ikke bare kan få oss til å bli mette når vi er sultne, men som også kan få oss til å kjenne glede og velvære. Ekte mat handler også om mening. Om ikke selve Meningen med livet, så meningen med maten. For meg er det langt på vei samme ting, men det krever jeg ikke at det er for deg. Uansett hvem vi er og hva våre interesser er, så er maten viktig. For at maten skal være ekte, må den ha en historie, et opphav, den må fortelle oss noe om hvem vi er og hvilke verdier vi har. Mat er kanskje den viktigste grunnsteinen i livet. Uten mat ... ja, da vet alle hva som skjer."

Årets flotteste julegave til den som har alt

Matlagingen, ja, selve måltidet, begynner ifølge Andreas Viestad lenge før et stykke kjøtt legges i pannen eller en grønnsak skrelles. Når man kommer tett innpå maten, er det med på å gi livet noe ekstra: mer farge, mer duft, mer smak - og mer mening. Enten du har din egen grønnsakhage, sanker skjell i fjæra, kjøper et stykke kjøtt på det lokale markedet eller dyrker urter i verandakassen - alt er med på å gi en rikdom som kommer innenfra og ikke kan kjøpes for penger. Det er budskapet Andreas Viestad vil formidle i denne flotte og inspirerende boken. 

Boken er vakkert illustrert med flotte bilder av fotograf Mette Randem.

Til toppen

Andre utgaver

Ekte mat
Bokmål Innbundet 2016
Om forfatter Andreas Viestad

Andreas Viestad er matskribent i Dagbladet Magasinet og Washington Post. Han er programleder og kokk i New Scandinavian Cooking og Perfect Day, som vises i mer enn 50 land. Han er blitt tildelt Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris for sin matjournalistikk og Gourmand World Cookbook Award for sine kokebøker.

Når han ikke er på reise, overvintrer han med familien på sin gård utenfor Cape Town i Sør-Afrika, og om sommeren finner du ham på den gamle familiegården utenfor Farsund. Han er også daglig leder for Geitmyra gård i Oslo som skal bygges opp til å bli et matkultursenter for barn.

Til toppen