Norge rundt med Bent Stiansen (Innbundet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 317
Illustratør: Aagre, Audun
Forlag: Font Forlag AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281692909
Kategori: Mat og drikke
Omtale: Norge rundt med Bent Stiansen
Nå serverer Bent Stiansen oss en helt ny kokebok med mer enn hundre nye oppskrifter, og som garnityr tar han oss med på en kulinarisk rundreise til alle Norges landsdeler.
I 2014 er det tyve år siden Bent Stiansen åpnet sin Michelin-stjernerestaurant Statholdergaarden (ingen restaurant i Norden har hatt en stjerne lenger enn denne). Gjennom disse årene har han hatt mer enn 150 lærlinger innen kokke- og servitørfaget, og mange av dem driver i dag sine egne restauranter. Gjennom det siste året har Stiansen besøkt tyve av sine gamle matelever, fra Harstad i nord til Kristiansand i sør, fra Bergen og Stavanger i vest til Lillehammer og Oslo i øst. Han har laget mat med dem, blitt med på besøk til lokale råvareprodusenter og smakt på restaurantenes egen personalmat. Boken består av alt fra husmannskost og enkle hverdagsretter til vidunderlige festoppskrifter.

'Norge rundt med Bent Stiansen' er for øvrig et veldedighetsprosjekt og inntektene vil gå til å bygge opp en kokkeskole (Heritage House) for fattige ungdommer i Inle Lake nord i Myanmar.

Til toppen

en grundig, kulinarisk reise gjennom Norge
Natalie Ngo, VG

Flere bøker av Bent Stiansen og Audun Aagre:

Anmeldelser av Norge rundt med Bent Stiansen

«Mesterkokk Bent Stiansens bokutgivelse i forbindelse med 20-årsjubileet av Statholdergaarden er en grundig, kulinarisk reise gjennom Norge. Den er nesten like mye en reisedagbok som en kokebok, hvor han har reist på kryss og tvers av landet og besøkt tidligere lærlinger. Sammen har de laget mat og besøkt lokale råvareprodusenter. Resultatet er en kokebok med både enkle og avanserte oppskrifter knyttet til spennende reportasjer fra norske matperler, samt krydret med Stiansens personlige historier. Boken gir deg ikke bare et innblikk i lokal matkultur, men inspirerer også til å bruke mer av det vårt langstrakte land har å by på.»
Natalie Ngo, VG

Til toppen