Norsk tradisjonsmat på ein ny måte (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202387150
Kategori: Mat og drikke
Omtale Norsk tradisjonsmat på ein ny måte

Norsk tradisjonsmat på ein ny måte

I Norsk tradisjonsmat på ein ny måte formidler Bodil Nordjore levende norske mattradisjoner på en innbydende og inspirerende måte. Hun tar utgangspunkt i det vi kaller husmannskost, men også i sin egen arv og sine personlige erfaringer med mat og matlaging. Det er i det hjemmelagde kjøkkenet de gode smakene er, og det vet Bodil Nordjore bedre enn noen andre.

Hennes sterke side er at hun ikke bare lager tradisjonsmaten slik de gjorde før, men hun gir rettene sin egen kreative vri og tilpasser de til vår tids mattradisjoner. Dette er mat som er «gammeldags» og «ny» samtidig, men alltid god. Hunhar ikke nøyd seg med vanlige oppskrifter. Her finner du menyar til fem-retters, ni-retters og tolv-retters middager - alt basert på gode, norske råvarer.


Bodil Nordjore er fra Vinje i Telemark. Hun ga ut sin første kokebok, Bodils fjellmat, med stor suksess i 2005. Samme året fikk hun den høythengende Ingrid Espelid Hovigs pris for norsk matkultur.

Til toppen

Om forfatter Bodil Nordjore

Bodil Nordjore (Vinje i Telemark) er utdannet både pedagog og kokk, og er fagansvarlig for matkulturstudiet på høyskolen på Rauland i Telemark. Hun er matambassadør for tradisjonsmat i både inn og utland. Ikke minst er hun blitt kjent gjennom sin matformidling i Ni-timen og TV-programmer om julemat.

Hun ga ut sin første kokebok, Bodils fjellmat, med stor suksess i 2005. Samme året fikk hun den høythengende Ingrid Espelid Hovigs pris for norsk matkultur.

Til toppen