Den coachende treneren (Heftet)

om å coache begynnere

Forfatter:

og

Per Åge Eriksen (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 79
Illustratør: Eriksen, Per Åge
Forlag: Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788272862403
Kategori: Sport og friluftsliv
Omtale Den coachende treneren
Den coachende treneren - om å coache begynnere, den første av tre bøker i serien,
"Den coachende treneren", handler om det å være trener for dem som nylig har startet med idrett. Å jobbe godt med nybegynnere er en viktig oppgave. En god trener legger grunnlaget for aktiv deltakelse og kan gi motivasjon og glede til en videre idrettskarriere. Boka tar for seg selve fundamentet for en trygg trenerrolle og et godt samarbeid med foreldrene. Viktige temaer som motivasjon og kommunikasjon blir gjennomgått, med eksempler fra ulike idretter.
De neste to bøkene i serien vil være:
Den coachende treneren - om å coache viderekomne
Den coachende treneren - om å coache de som satser

Frank Eirik Abrahamsen har dr. grad i Idrettspsykologi fra Norges idrettshøgskole (NIH). Han har fagansvar for trenerutdanningen ved NIH og sitter i styringsgruppen for coachingnettverket i NIF. Frank har publisert en rekke forskningsartikler og bøker, særlig på temaer rundt motivasjon, konsentrasjon og stressmestring. I sin tidligere jobb ved Olympiatoppen jobbet han i mange mesterskap, eksempelvis 4 OL og 4 Paralympiske leker. «Kundelista» omfatter etter hvert rundt 50 landslag. Det store nettverket i inn- og utland fremskaffer avgjørende kunnskap for trenere, utøvere og ledere. Frank er derfor en populær kurs og foredragsholder i og utenfor idretten.

Erlend Osborg Gitsø er utdannet statsviter og er sertifisert coach (PCC). Han var tidligere universitetslektor ved seksjon for coaching og psykologi ved NIH. Nå er han partner i Impaktor AS, der han jobber med ledertrening og coaching. Erlend er emneansvarlig for coachingdelen av NIHs topptrenerutdanning i samarbeid med Olympiatoppen og sitter i styringsgruppen for coachingnettverket i NIF. Han har vært med på å utvikle flere deler av idrettens lederutdanning, og han har jobbet med en rekke idretter, både på klubb- og forbundsnivå, gjennom foredrag, programmer og fagsamlinger, og har coachet både utøvere, trenere og ledere.

Til toppen

Andre utgaver

Den coachende treneren
Bokmål Heftet 2016
Den coachende treneren
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Frank E. Abrahamsen og Erlend O. Gitsø: