Hva er det jeg føler? (Innbundet)

Forfatter:

og

Lene Stokseth (Oversetter) Christian Heyerdahl (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 190
Forlag: Panta
Språk: Bokmål
Originaltittel: What am I feeling?
Oversatt av: Stokseth, Lene og Heyerdahl, Christian
ISBN/EAN: 9788279008835
Kategori: Svangerskap og fødsel
Omtale Hva er det jeg føler?
Det kan virke enkelt nok å sette ord på følelser, men det er ikke alltid så lett som man skulle tro. For det første må voksne være klar over hva et barn føler, så de kan hjelpe barnet med å finne ordene som best beskriver følelsene. Det kan være vanskelig. Barn kan i likhet med voksne også ha sammensatte følelser.

Denne boken er skrevet for deg som vil hjelpe barn å håndtere følelser. Barn som vokser opp med foreldre som respekterer og veileder følelser, klarer seg bedre på mange måter:

- Barna inngår sterkere vennskap

- De gjør det bedre på skolen

- De håndterer skiftende humør bedre, har færre negative følelser og kommer raskere til hektene etter emosjonelle hendelser

- De blir til og med sjeldnere syke

Denne boken er et verktøy for foreldre og barn i å forstå, sette ord på og håndtere følelser. Boken hjelper deg å identifisere også sammensatte følelser, som ikke er enkle å forstå. Boken har emosjonsordliste og mange praktiske råd, tips og eksempler som vil hjelpe barn fra før de kan snakke til de er langt opp i tenårene. Familiens nyttigste håndbok?

I denne boken forteller professorene John Gottman og Frode Thuen hva denne aktiviteten går ut på. Metodene i boken er basert på John Gottmans forskning. Forskningen viser at barn som lærer å håndtere vanskelige følelser tidlig, får det enklere senere i livet.

Mange foreldre er usikre på hva de skal gjøre når barn gir uttrykk for emosjoner som sorg, sinne eller redsel. Denne boken gir dem et verktøy til å gjenkjenne og forstå slike vanskelige følelser, og vitenskapelig underbygde råd og strategier som viser hvordan man hjelper barn med å håndtere dem.

Hva er det jeg føler er en nyttig veileder for foreldre, omsorgspersoner, lærere og andre som vil hjelpe barn.

Boken er systematisk oppbygd og veileder leseren steg for steg. Én seksjon handler om spedbarns- og småbarnsperioden, mens et nyskrevet kapittel av professor Frode Thuen gir råd om emosjonstrening av eldre barn og ungdommer.

Til toppen

Andre utgaver

Hva er det jeg føler?
Bokmål Ebok 2020
Hva er det jeg føler?
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av John M. Gottman og Frode Thuen: