Hvorfor pedagogisk dokumentasjon? (Heftet)

Forfatter:

Hanne Elise Marthinsen (Oversetter) Mildrid Solli (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 121
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: Varför pedagogisk dokumentation?
Oversatt av: Marthinsen, Hanne Elise og Solli, Mildrid
ISBN/EAN: 9788215024912
Kategori: Pedagogikk
Omtale Hvorfor pedagogisk dokumentasjon?
Denne boken er en introduksjon til bruk av pedagogisk dokumentasjon som arbeidsverktøy for kompetanseheving og endring i barnehagen. Forfatteren diskuterer pedagogisk dokumentasjon i lys av måten de ansatte ser på barn, kunnskap og læring. De fleste eksemplene i boken er fra barnehagen, hvor pedagogisk dokumentasjon brukes i stor utstrekning.
Hva er kunnskap og læring når en arbeider med pedagogisk dokumentasjon? Mye har endret seg siden den type dokumentasjon ble introdusert med inspirasjon fra den norditalienske byen Reggio Emilias kommunale førskolesystem. Gjennom ulike eksempler fra barnehagen diskuterer forfatteren barnet som subjekt, samt barnet og pedagogen som medkonstruktører av kultur og kunnskap.

- Boken egner seg godt for ansatte i barnehagen og for studenter som er opptatt av arbeid med pedagogisk dokumentasjon og av tenkning om barns bidrag i læringsprosesser. - (Ann Sofi Larsen, Høgskolen i Østfold, Første Steg 4/2015)

Hillevi Lenz Taguchi er professor i pedagogikk og barne- og ungdomsvitenskap ved Stockholms universitet. Ninni Sandvik har skrevet forordet i den norske utgaven, som er oversatt fra svensk av Hanne Elise Marthinsen og Mildrid Solli.

Til toppen

Flere bøker av Hillevi Lenz Taguchi: